Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Laatste nieuws

Ouders nemen het heft in eigen hand en werven zelf een meester of juf

Het volgende bericht is van ouders van de Wereldboom:

Ouders en kinderen van basisschool de Wereldboom komen in actie om leerkrachten aan te trekken voor hun kinderen. Op eigen initiatief starten zij een wervingscampagne voor een meester of juf bij hun op school.
 Met een wervingsfilmpje en campagne  proberen zij de school te ondersteunen in de moeilijke opgave goede docenten aan te trekken.  De actie is een noodgreep, aldus de ouders, en onderstreept wederom het ernstige lerarentekort waar Nederland mee te maken heeft.


Zonder juf of meester kunnen we niet verder
In het filmpje delen de kleuters van groep 1 en 2 hun dromen over wat zij later willen worden. ‘Maar dat gaat niet zonder een goede juf of meester’ benadrukken de ouders. ‘Het is een ontzettend fijne klas met vrolijke kinderen op een mooie nieuwe school. Maar zonder juf of meester kunnen we niet verder. We hopen dat onze nieuwe meester of juf zich na het zien van dit filmpje, snel meldt’. De kleuters weten wel wat ze willen: ‘Een juf die van liedjes zingen houdt, pepernoten bakt en lekker lang wil buitenspelen!’.

Goede kansen voor alle kinderen
Als ouders voelen zij de noodzaak in actie te komen. "We vinden het belangrijk om onze kinderen alle kansen te bieden die er zijn. Kansen op de arbeidsmarkt starten bij de basis: goed onderwijs. Dat begint met een goede leerkracht. Wij hopen dat door deze actie een leerkracht ons, onze kinderen en de school ziet zitten en aan de slag wil!
Media
  • Vacatures
Humanistisch kindcentrum De Wereldboom is een samenwerking tussen Stichting Kolom en Partou kinderopvang
Humanistic Child Centre De Wereldboom is a collaboration between Stichting Kolom and Partou kinderopvang (daycare).