Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Laatste nieuws

Daarom werk ik hier

Norah Molenkamp verhuisde van Oss naar Amsterdam om als leerkracht bij Humanistisch Kindcentrum De Wereldboom aan de slag te gaan. “Toen ik hier voor het eerst kwam, wist ik: dit is het. Alles wat ik belangrijk vind in het onderwijs en zorg, komt hier samen. Ieder kind is uniek en mag zijn wie hij is. Het hele team draagt dat uit, je ziét het zelfvertrouwen van kinderen groeien en de hele omgeving van het kindcentrum maakt dat leerlingen zich volledig kunnen ontplooien. Ik gun ieder kind een school als De Wereldboom!”

Verhuizen voor je passie
“Achttien jaar geleden startte ik tijdens de PABO mijn onderwijscarrière in het primair onderwijs. Ook volgde ik een master speciaal onderwijs en werkte jarenlang met veel plezier als vakdocent Engels en zorgcoördinator in het zuiden van het land. Toen ik de vacature bij De Wereldboom zag, schreef ik een brief, werd diezelfde dag gebeld en een week later had ik mijn keuze gemaakt. Mensen om me heen zeiden: je straalt Norah. Dit past bij je. Dus ik ben met mijn man naar Amsterdam verhuisd. Nog steeds ben ik er elke dag blij mee.”

Ieder kind is uniek
“Op De Wereldboom kan ik mijn passie voor onderwijs en zorg combineren. Ik sta voor een reguliere kleuterklas en ben daarnaast leerkracht van groep 7-8 in het speciaal basisonderwijs. Mijn collega’s en ik vragen ons dagelijks af: wat maakt dit kind uniek? En wat hebben onze leerlingen nodig om te groeien? Die humanistische grondslag past heel erg bij me.”Teamwork

“Het bijzondere is dat het hele team van De Wereldboom die humanistische visie uitdraagt: samen leren leven. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar je ziet het weinig in onderwijsland. Op school staan mijn collega’s altijd klaar: voor mij en alle leerlingen. Zo volgen ‘mijn’ kinderen lessen bij andere klassen en andersom: iedereen kent elkaar. ‘s Ochtends komen we samen met het hele team. We vieren successen en sturen bij waar het nodig is. Een warm bad voor leerlingen én leerkrachten.”

Alles onder één dak
“Iedereen doet altijd mee. Op het schoolplein, in de groene tuin, tijdens de voor- en buitenschoolse opvang of bij activiteiten als het schoolkamp of de spelletjesdag. Het maakt niet uit in welke klas je zit en of je extra hulp nodig hebt. Alle kinderen worden gezien en alles gebeurt onder één dak.”

Vol zelfvertrouwen de wereld in.
“Het belangrijkste is dat we de leerlingen vol zelfvertrouwen de wereld in helpen. Steeds blijven we ons afvragen waarom we de dingen doen die we doen. En we doen het dan ook echt! Laatst zei een leerling tegen me: ‘juf, ik heb mijn doel behaald: ik wilde meer zelfvertrouwen. En dat heb ik nu bereikt.’ Dat is toch het mooiste wat er is?”

Word jij mijn nieuwe collega?
Momenteel hebben wij diverse leuke vacatures.
Humanistisch kindcentrum De Wereldboom is een samenwerking tussen Stichting Kolom en Partou kinderopvang
Humanistic Child Centre De Wereldboom is a collaboration between Stichting Kolom and Partou kinderopvang (daycare).