Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Visie en kernwaarden

Wij helpen kinderen tot bloei te komen zodat zij vol vertrouwen de wereld gaan ontdekken.

Kernwaarden

Onze kernwaarden laten zien dat wij het gedachtegoed van het humanisme en de Vreedzame School belangrijk vinden.

Samen leren leven

Op De Wereldboom is plek voor iedereen. We zijn allemaal anders en samen zijn we uniek! We leren van en met elkaar. We leggen verbinding met onze omgeving want we kunnen veel voor elkaar betekenen. Kinderen leren  nadenken en zich een mening vormen. En veilig oefenen met sociale vaardigheden, conflicten oplossen, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken. Zo groeien zij op tot vreedzame, democratische wereldburgers.

Groen en gezond

Een gezonde aarde is onze toekomst! Wij zijn onderdeel van de natuur en kunnen niet leven zonder de aarde. In de groep én tijdens groene uitstapjes leer je veel over duurzaamheid, gezondheid en klimaat, en hoe je daar zelf je steentje aan bijdraagt. Buitenspelen is bij ons lekker klauteren in echte bomen, tuinieren in de moestuin of waterwijs worden met de regenwaterstroom. Wij zorgen voor de natuur, zoals de natuur voor ons zorgt.

Iedereen een 10!

Ieder mens is voor ons een 10. Wie je ook bent - je hebt een stem, je mag eigen keuzes maken. Elk kind zien we als een parel. Ons team bestaat uit parelvissers; we kijken naar de mogelijkheden van kinderen, niet naar de tekorten. We geven onze leerlingen verantwoordelijkheden, helpen ze te ontdekken wie ze zijn en wat ze nog willen leren. Je mag er zijn om nog meer te kunnen worden.

Humanistisch kindcentrum De Wereldboom is een samenwerking tussen Stichting Kolom en Partou kinderopvang
Humanistic Child Centre De Wereldboom is a collaboration between Stichting Kolom and Partou kinderopvang (daycare).