Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Het gebouw

De Wereldboom is een fijne plek voor kinderen: licht, ruim, veilig en kleurrijk. In elk domein is de sfeer en inrichting aangepast op de leeftijdsgroep. In de hoge lichte aula komt alles samen: het speellokaal, de keuken, het atelier, de grote gymzaal, de bibliotheek, de bso-ruimte, het kinderdagverblijf en de leerpleinen. De architect heeft het gebouw zó ontworpen dat zoveel mogelijk bomen konden blijven staan. De buitenruimte is daardoor heerlijk groen en er kan fijn geklommen en geklauterd worden. Voor iedere leeftijdsgroep is er voldoende aanbod in een eigen, veilige omgeving.

Energie genoeg

In het gebouw zorgt een slimme installatie voor een gezond binnenklimaat met genoeg frisse lucht. Waar het kon zijn duurzame en natuurlijke materialen gebruikt en de isolatie van het gebouw is perfect. Het kindcentrum is een energieneutraal gebouw. Als het een beetje meezit qua zonuren, houden we met ons zonnepanelendak zelfs energie over!

De inrichting van het kindcentrum

De onder- midden- en bovenbouw hebben elk hun eigen domein in De Wereldboom. Bij de allerkleinsten vind je bijvoorbeeld een mooie bouwhoek, een zandtafel en een schilderwand. Op het midden- en bovenbouwplein hebben de kinderen naast de werkplekken ook een filosofeerkring en een relaxhoek. De grote aula met uitzicht op de patio is de centrale en verbindende plek van het kindcentrum. De brede trappen zijn bekleed met hout en doen dienst als tribunes. Daaronder is de bibliotheek en er staan twee grote stamtafels voor de bso. De onderbouw en het kinderdagverblijf op de begane grond hebben directe toegang tot de patio die als een prachtig beschermde natuurlijke speelplek is ingericht.

Humanistisch kindcentrum De Wereldboom is een samenwerking tussen Stichting Kolom en Partou kinderopvang
Humanistic Child Centre De Wereldboom is a collaboration between Stichting Kolom and Partou kinderopvang (daycare).